REQUIEMMÄSSOR

I S:t Konrads firar requiemmässa för den avlidne påve emeritus Benedikt XVI fredagen den 20 januari kl. 18:30. Alla är varmt välkomna.
Varje församling har fått en kondoleansbok som när fulltecknad lämnas sedan till nuntiaturen som skickar den vidare till Vatikanen. Alla har möjlighet till att skriva i boken.

TROSUNDERVISNINGEN

Idag den 15:e januari inleder vi trosundervisningen för våra barn. Vi påminner om att trosundervisningen börjar kl. 11.00. Hjärtligt välkomna till den nya terminen. Schema för vårterminens trosundervisning finns i ett separat blad på vår hemsida, WhatsApp och Facebook.

VÄRLDSUNGDOMDAGEN

Påven inbjuder Ungdomar i vår församling från 16 – 35 års är välkomna att följa med till världsungdomsdagen (VUD) i Lissabon, Portugal 25 juli – 8 augusti 2023. Anmälan öppnade 20:e november 2022 och pågår framtill 31 januari 2023. paketpriset är 6000 kr. Församling kommer att subventionera detta för ungdomar från församlingen. Mer information hittar ni på sidan: www.suk.se

Gudstjänstordning för den kommande vecka:

Måndag - 16 jan Skolsystrar de N.D. 07:30 – Laudes/mässan
Tisdag - 17 jan Missionaries of Charity
07:30 – mässan på engelska
Torsdag - 19 jan Skolsystrar de N.D. 07:30 – Laudes/mässan
Fredag - 20 jan Fisksätra kyrka
17:30 – tillbedjan
Lördag - 21 jan Missionaries of Charity
3:söndagen under året
11:30 – rosenkransbön

LÄSNINGARNA: 2: SÖNDAGEN UNDER ÄRET

Jes 49:3,5–6, Ps 40, 1 Kor 1:1–3, Joh 1:29-34

PÅVENS BÖNEINTENTIONER FÖR JANUARI
Att pedagoger kan bli trovärdiga vittnen, genom att lära ut medmänsklighet snarare än konkurrens och framförallt hjälpa de yngsta och mest sårbara.

BÖNEVECKAN FÖR KRISTEN ENHET 2023
Böneveckan för kristen enhet 2023 infaller 18–25 januari och genomförs samtidigt i cirka 120 länder. Temat för årets ekumeniska bönevecka är: ”Gör det goda, sträva efter rättvisa” (Jesaja 1:17). Materialet för veckan Det finns att ladda ner på Material 2023 - Sveriges kristna råd.

GUDS ORD SÖNDAG
Guds ords söndag firas den tredje söndagen under året och är en påminnelse för alla, herdar och troende, om den heliga Skrifts betydelse och värde för det kristna livet, liksom också förbindelsen mellan Guds ord och liturgin. Det är också på den dagen som, Katolsk studiebibel som är den första av sitt slag i Sverige, introduceras officiellt i vårt stift. Den katolska studiebibeln är ett projekt som initierades av biskop Anders Arborelius OCD år 2015.

BORTREST
Jag kommer att vara bortrest från och med den 23 jan och till och med den 20 feb. F. Richard Hayward vikarierar söndag den 29 januari medan p. Pawel Drazyk sdb (0738941013) vikarierar för (5, 12, 19) söndagarna.

VÄLSIGNELSEREMSOR

Enligt en gammal tradition delar vi också ut heliga tre konungarnas remsor i samband med Epifania. Remsan kan sättas upp på dörren till hemmet. Missio ger ut remsorna, och ber om ett bidrag på minst 20 kr per remsa till stöd för Missios solidaritetsfond för barn i tredje världen. Swisha till 1 232 630 077, märk inbetalningen ”Missio-remsor 2023”.

REQUIEMMÄSSOR

Den 13 januari kl. 17.00 i S:t Eriks katolska domkyrka, kommer biskop Anders att fira ytterligare en requiemmässa för den avlidne påve emeritus Benedikt XVI, tillsammans med representanter från staten, diplomater och ekumeniska vänner.
Varje församling har fått en kondoleansbok som när fulltecknad lämnas sedan till nuntiaturen som skickar den vidare till Vatikanen. Alla har möjlighet till att skriva i boken.

Gudstjänstordning för den kommande vecka:

Måndag - 9 jan Skolsystrar de N.D. 07:30 – Laudes/mässan
Tisdag - 10 jan Missionaries of Charity
Torsdag - 12 jan Skolsystrar de N.D. 07:30 – Laudes/mässan
Fredag - 13 jan Fisksätra kyrka
17:20 – tillbedjan
Lördag - 14 jan Missionaries of Charity
2:söndagen under året
11:30 – rosenkransbön

LÄSNINGARNA: HERRENS DOP

Jes 42:1-4,6-7, Ps 29, Apg 10:34-38, Matt 3:13-17

PÅVENS BÖNEINTENTIONER FÖR JANUARI

TROSUNDERVISNINGEN
Söndag den 15:e januari inleder vi trosundervisningen för våra barn. Vi påminner om att trosundervisningen börjar kl. 11.00. Hjärtligt välkomna till den nya terminen. Schema för vårterminens trosundervisning finns i ett separat blad på vår hemsida, WhatsApp och Facebook.

VÄRLDSUNGDOMDAGEN

VARMT TACK
Av hjärtat vill jag tacka alla som på olika sätt har gjort positiva insatser i vår församling. Jag vill rikta ett stort tack till E&Pråd, kateketer, organist, kantorer, sakristan, ministranter, böngrupper, festgrupp, kommunikationsgrupp och alla andra frivilliga som har under det gångna året bidragit till vår församlings uppbyggnad. som hjälpt oss under året som gått. Säkert finns de som jag under året sårat genom ord, handling eller underlåtelse, ber jag om förlåtelse. Tänk på mig i er bön att jag blir en bättre tjänare av Guds folk.

GOTT NYTT ÅR
Vi vill med detta veckobrev önska Er en glädjefull nytt år!