ANSÖKAN TILL S: T SIGFRID PRÄSTSEMINARIUM 2024
Genom alla tider har Gud kallat människor till sin vingård. Ännu idag kallar han människor till prästämbetet och ordenslivet. Vill du pröva din kallelse och funderar på att bli stiftpräst är sista datum för ansökan till prästseminariet den 15:e juni. Årets kandidater börjar deras propedeutiska år från mitten av oktober 2024. De som funderar på att bli katolsk präst skall i första hand vända sig till sin själasörjare och församlingspräst eller kontakta kallelsegruppen genom Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. De skall därefter kontakta rektorn f. Benoy Jose för att få mer information om prästseminariet och studier: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..
Ansökningsblankett kan hämtas från prästseminariet. För mer information se hemsidorna https://www.kallad.se och http://prastseminariet.se.

SEMESTERTID
Snart är det dags för semestertid. Vi önskar alla våra församlingsmedlemmar och gäster en riktigt god sommar och en härlig semestertid. Låt oss inte glömma att Gud aldrig tar semester från oss, och därför komma ihåg hur viktigt deltagandet i söndags mässa är, även under sommaren när vi har semester, oavsett var vi befinner oss.

Gudstjänstordning för tiden under året:

Tisdag - 11 juni
S: t Barnabas, apostel
Ålgatan 4
07:30 – mässan på angelska
Fredag - 14 juni
17:30 – Eukaristisk tillbedjan
18:30 – Mässan på svenska
Lördag - 15 juni
Den saliga jungfru Maria
Ålgatan 4
08:00 – mässan på angelska
11 SÖNDAGEN UNDER ÅRET - 16 juni Fisksätra kyrka
10:30 – Rosenkransen

LÄSNINGARNA: 10 SÖNDAGEN UNDER ÅRET 2024
1 Mos 3:9–15, Ps 130, 2 Kor 4:13-5:1, Mark 3:20-35

PÅVENS BÖNEINTENTIONER FÖR JUNI
Att migranter som tvingas fly från krig eller svält på farliga och våldsamma vägar, välkomnas i mottagande länder och ges nya livsmöjligheter.

HÖGTIDER I JUNI
Kristi Kropps och Blods högtid firas söndag den 2 juni Jesu Hjärtas Dag firas fredag den 7 juni Johannes Döparens födelse firas måndag den 24 juni S:t Petrus och Paulus, Apostlar högtid firas torsdag den 29 juni

FÖRSAMLINGS ÅRSMÖTE
Tyvärr har församlings årsmöte blivit försenat. Information om nytt datum meddelas senare. Vi beklagar detta. Handlingarna till årsmötet kommer att finnas tillgängliga på vår WhatsApp plattform och på plats.

HUR FÖRDJUPAR MAN SIN TRO?
Svar: Läs den heliga skrift och andra andliga böcker särskilt om helgonen regelbundet.

HUR FÅR JAG KÄNNA KRISTENDOM BÄTTRE?
Svar: Läs gärna kyrkofäderna.

MITT BARN SKA DÖPAS
Om du önskar döpa ditt barn, var god kontakta kyrkoherden på 073 658 37 66 för ett dopsamtal.

Kyrkoherdeo