PINGSTNOVENAN
Nästa söndag den 19 maj firar vi Pingstdagens högtid. I fredags började novena till den helige Anden. Och den började dagen efter Kristihimmelsfärd och pågar fram till pingstdagen, Traditionen med novena började med Kristus maning till lärjungarna att  änta för det utlovade gåva i Jerusalem där de höll ihop under ständig bön, tillsammans med några kvinnor, Maria, Jesu mor, och hans bröder. Utan anden får vi ingen kraft att vitna om Jesus. Därför låt oss be att Gud må förnya de heliga andens gåvor som vi har fått och göra andens frukter synliga i våra liv.

MAJ DEVOTION- DIGITAL ROSENKRANSEN
Maj månad är enligt Kyrkans tradition dedikerat till Jungfru Maria, Herrens moder och vår moder i bön med henne särskilt genom att be rosenkransen. Med anledning av detta uppmuntrar vi alla församlingsmedlemmar att hålla denna månad levande genom att be med Maria under denna månad. Under maj månad varje dag från måndag till söndag ber vi rosenkransen tillsammans via Zoom kl. 18.30. Fredagar och söndagar ber vi tillsammans kl.17.00 och kl. 10.30 respektive i kyrkan. Länken kommer att finnas i
WhatsApp plattformen. Varmt välkommen!

Gudstjänstordning för den kommande Påsktiden:

Tisdag - 14 maj
S:t Mattias, Apostel
Missionaries of Charity
Ålgatan 4  
07:30 – mässan på angelska
Fredag - 17 maj
Fisksätra kyrka
Fisksätra torg 19  
17:00 – Rosenkransken
17:30 – Eukaristisk tillbedjan
18:30 – Mässan på svenska
Lördag - 18 maj
S:t Erik, Konung och Martyr, Sveriges skyddspatron
Missionaries of Charity
Ålgatan 4  
08:00 – mässan på angelska
PINGSTDAGEN
19 maj
Fisksätra kyrka
Fisksätra torg 19  
10:30 – Rosenkransen
11:00
– mässan på svenska

 

LÄSNINGARNA: SJUNDE PÅSKSÖNDAGEN
Apg 1:1-11, Ps 47, Ef 4:1-13, Mark 16:15-20

PÅVENS BÖNEINTENTIONER FÖR MAJ
Att ordensfolk och prästkandidater växer i sin personliga kallelse, och utvecklas till trovärdiga vittnen för Evangeliet.

TROSUNDERVISNINGEN
Trosundervisningen för våra barn äger rum nästa söndag den 19 maj kl. 10.00.

FÖRSAMLINGS ÅRSMÖTE
Tyvärr har församlings årsmöte blivit försenat. Information om nytt datum meddelas senare. Vi beklagar detta. Handlingarna till årsmötet kommer att finnas tillgängliga på vår WhatsApp plattform och på plats.

FÖRSTÅ DIN TRO- BIBEL I ETT NYTT PERSPEKTIV
Många har frågat om vi kommer att fortsätta med Förstå Din Tro efter påsken. I denna bibelstudier lär oss verktygen för att kunna läsa och förstå bibel i ett nytt perspektiv, i ett nytt ljus. Bibels ursprungliga språk är hebreiska, arameiska, och grekiska. Vi läser översättningar eller tolkningar som inte alltid fångar mening, kontext och historia i det ursprungliga språket. Vi går bortom ordet till att lära oss om kontext, historia och bakgrund som hjälper oss att läsa och förstå bibel i ett nytt ljus, i HD. Vi kommer med information om när vi fortsätter med detta.

HUR FÖRDJUPAR MAN SIN TRO?
Svar: Läs den heliga skrift och andra andliga böcker särskilt om helgonen regelbundet.

HUR FÅR JAG KÄNNA KRISTENDOM BÄTTRE?
Svar: Läs gärna kyrkofäderna.

MITT BARN SKA DÖPAS
Om du önskar döpa ditt barn, var god kontakta kyrkoherden på 073 658 37 66 för ett dopsamtal.

Chikezie Onuoha,
Kyrkoherdeo