RÖDLUVAN OCH DATORN- TEATERPJÄSEN

Småbarnsfamiljer härmed inbjuds till teaterpjäsen: Rödluvan och Datorn, söndagen den 30 april kl. 10. 30 till ett samtal om de okända riskerna med ovälkomna vuxenkontakter på nätet. Det är för barn (och vuxna) över tre år. Hunden Roffi är också med. Den varar 30 minuter. Därefter ger vi popcorn och saft till barnen. De får måla en bild medan vi samtalar med föräldrarna ca 20 minuter om hur man får bra koll på barns internetanvändande. (Björn & Marina Håkonsson med hund (Sus& Dus & Roffi).


FÖRTJÄNSTMEDALJ TILL HUNDEN ROFFI

Under två år har hunden Roffi hunden Roffi från Barnskyddsombudets teatergrupp "Sus & Dus" en medalj för förtjänstfulla insatser för barnens trygghet i Stockholms katolska stift. Den 25 april tilldelades medaljen av Anders Kardinal Arborelius OCD: ”Härmed tillkännages att hunden Roffi har tillerkänts medaljen S:t Franciskus 12:e storleksordningen med gult band. Det är bekant att hunden Roffi förtjänstfullt verkat för barnens trygghet." +Anders Arborelius OCD.

Gudstjänstordning för den kommande vecka:

Måndag - 1 maj
S:t Josef arbetaren

Skolsystrar de N.D.  07:30 – mässan på svenska
Tisdag - 2 maj
S:t Athanassios
Missionaries of Charity,
Harragatan 8, lgh 1402
08:00 – mässan på engelska
Torsdag - 4 maj Skolsystrar de N.D.  07:30 – mässan
Fredag - 5 maj
1: a fredagen i månad 
Fisksätra kyrka
Fisksätra torg 19
17:30 – Eukaristisk Tillbedjan
18:30 – mässan på svenska
Lördag - 6 maj
Missionaries of Charity,
Harragatan 8, lgh 1402
08:00 – mässan på engelska
Femte Påsksöndag- 7 maj
 Fisksätra kyrka
Fisksätra torg 19
11:30 – rosenkransen
12:00 – mässan på svenska 

 

 

LÄSNINGARNA: FJÄRDE PÅSKSÖNDAGEN

Apg 2:14a,36-41, Ps 23, 1 Pet 2:20b-25, Joh 10:1-10


PÅVENS BÖNEINTENTIONER FÖR APRIL

För spridandet av fred och icke-våld, genom att stater och folk minskar användningen av vapen. 

FÖRSAMLINGS ÅRSMÖTE

Årsmötet är inställt för idag söndagen den 30 april. Ett nytt datum meddelas så snart som möjligt. Vi ber om ursäkt om detta.


VÄRLDSBONDAGEN FÖR KALLELSER 2023

Idag söndagen den 30 april firar katolska kyrkan den 60:e Världsböndagen för kallelser. Kyrkan
behöver präster och ordensfolk som går ut i världen och sprider evangeliets glada budskap till alla
folken. Låt oss därför i dag be speciellt för kallelser till missionärslivet och för kyrkans missionärer
runt om i världen. Stötta gärna kyrkans mission och nya evangelisation genom bön och gåvor

FÖRSTA HELIGA KOMMUNION

På Kristi Himmelsfärds dag, den 18 maj tar våra barn som har förberetts sin första heliga kommunion. Vi tänker på dem och deras familjer att den Uppstånden Herre finner ett väl förberett rum hos dem alla.


KONFIRMATION I S: T KONRAD

På Kristi Kropps och blods högtidsöndag, den 11:e juni kommer Anders Kardinal Arborelius, OCD, vår biskop till att konfirmera fyra av våra ungdomar i vår församling. Den heliga mässan firas den dag kl. 15.00 istället för kl. 12. 00 som vanlig. Låt oss be för dessa ungdomar att de i sanning öppnar sig till den Heliga Andens gåvor och frukter genom livet.

FORSTA FREDAGEN

På fredag den 5 maj är den första fredagen i månaden. Firar vi första fredagens devotion med tillbedjan av det Allraheligaste Sakramentet och Jesu Hjärta litania kl. 17.30 och mässan kl. 18.30. Välkomna!


MAJ DEVOTION- DIGITAL ROSENKRANSEN

Maj månad är enligt Kyrkans tradition dedikerat till Jungfru Maria, Herrens moder och vår moder i bön med henne särskilt genom att be rosenkransen. Med anledning av detta uppmuntrar vi alla församlingsmedlemmar att hålla denna månad levande genom att be med Maria under denna månad. Under maj månad varje dag från måndag till söndag ber vi rosenkransen tillsammans via Zoom kl. 18.30. Fredagar ber vi tillsammans kl.17.00 i kyrkan. Länken kommer att finnas i WhatsApp plattformen och vår Facebook sida. Är du inte med i WhatsApp gruppen? Registrerar gärna dig genom att skicka ditt mobilnummer och namn till 073 658 37 66.


Chikezie Onuoha,
Kyrkoherdeo