BIKT UNDER FASTAN

God kallar oss under fastetid att fördjupa vår relation med honom. En konkret sätt att göra detta är genom biktens sakrament. När vi biktar oss blir vi återställda i vår relation till Gud och medmänniskor. Varje fredag i fastan har vi tillfälle till bikt från kl. 17.00 -17.30 samt efter mässan eller efter överenskommelse med kyrkoherden.


KORSVÄGSANDAKT

I onsdags inleddes fastetiden. Den är de fyrtio dagar vi vandrar med Kristus i öknen, en väg fram till påsken, som är den största av alla högtider i Kyrkans liturgiska liv. Det är kyrkans tradition att under fastetid i andakt följa Jesus på hans lidandes väg. Korsvägsandakt är en konkret sätt att förbereda oss för påskens glädje. Andakten hålls hela fastetid varje fredag kl. 17.30.


RÖDLUVAN OCH DATORN- TEATERPJÄSEN

Småbarnsfamiljer härmed inbjuds till teaterpjäsen: Rödluvan och Datorn, (OBS ändrad dag och tid söndagen den 30 april kl. 10. 30) till ett samtal om de okända riskerna med ovälkomna vuxenkontakter på nätet. Det är för barn (och vuxna) över tre år. Hunden Roffi är också med. Den varar 30 minuter. Därefter ger vi popcorn och saft till barnen. De får måla en bild medan vi samtalar med föräldrarna ca 20 minuter om hur man får bra koll på barns internetanvändande. (Björn & Marina Håkonsson med hund (Sus & Dus & Roffi).

Gudstjänstordning för den kommande vecka:

Måndag - 6 mars Skolsystrar de N.D. 07:30 – mässan
Tisdag - 7 mars Missionaries of Charity
Harragatan 8, lgh 1402, Fisksätra 
07:30 – mässan på engelska
Torsdag - 9 mars Skolsystrar de N.D. 07:30 – mässan
Fredag - 10 mars Fisksätra kyrka
Fisksätra torg 19
17:30 – korsvägsandakt
18:30 – mässan på svenska
Lördag - 11 mars Missionaries of Charity
Harragatan 8, lgh 1402, Fisksätra 
08:00 – mässan på engelska
Söndag - 12 mars  Fisksätra kyrka
Fisksätra torg 19
11:30 – rosenkransen
12:00 – mässan på svenska  

LÄSNINGARNA: ANDRA SÖNDAGEN I FASTAN

1 Mos 12:1-4a, Ps 33, 2 Tim 1:8b-10, Matt 17:1-9 

 

PÅVENS BÖNEINTENTIONER FÖR FEBRUARI
Att församlingar i en anda av samhörighet välkomnar de mest behövande, och alltmer blir gemenskaper i tro och medmänsklighet.

TROSUNDERVISNING
Nästa undervisningstillfälle för alla grupper är söndag den 12 mars kl. 11-00. Välkomna!


NYTT VALL TILL PASTORAL- OCH EKONOMIRÅD
Valberedningen har haft sitt första möte och bestämt att förslag till kandidater till församlingens gemensamt pastoral- och ekonomiråd ska lämnas från och med 22 januari fram till 19 februari 2023. Ett förslag ska vara skriftligt och innehålla den föreslagne kandidatens förnamn, efternamn, adress och telefonnummer (se nomineringsblankett). Förslaget ska vara undertecknat av minst två församlingsmedlemmar. De som är valbara läser vi i församlingsordningen punkt 3: valbarhet m.m. – till kandidat kan väljas varje konfirmerad församlingsmedlem som är registrerad i Stiftets medlemsregister och som senast sista valdagen har fyllt (18) arton år, samt lever i uppriktig trohet mot vad Kyrkan lär, har erforderlig kompetens och regelbundet deltar i församlingens liv. Det finns möjlighet till att förhandsrösta. Valsedlar kommer att finnas på vår hemsida med möjlighet att skriva ut förhandsrösta, lämna in personligen i församlingsexpeditionen eller posta till Kantatvägen 21, 131 40 Nacka. Mer information om hur valet går till kommer efter nominerings och presentation av kandidaterna.
Sista valdagen blir den 26 mars (femte söndagen i fastan).
Det finns kandidats information blankett att hämta från valberedningen för alla som är nominerad. Var god och lämna/skicka ifyllt blankett med digital fotografi till valberedningen senast den 22 februari (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.).
Vi vill uppmuntra alla valberättigat att delta i församlingens val.


ÄNDRADE DATUM TILL KANDIDAT FÖRSLAG TILL PASTORAL- OCH EKONOMIRÅDS VAL
Med tanke på att vi inte har fått in tillräckliga kandidater till valet till pastoral-och ekomomirådet flyttar vi fram datumet för att lämna i förslag till kandidater nu till den 5:e mars.Chikezie Onuoha,
Kyrkoherde