ADVENT RETRÄTT

Vi vill redan informera om vår adventreträtt som äger rum 2 december – 4 december i samband med andra söndag i advent. Reträttledare blir p. Rafal Zarzycki OFMConv, Gråbröder från Jönköping. Under reträtten finns det möjlighet till bikt till och med på polska. Fullständig information kommer senare.

ADVENTINSAMLING

Varje år, med början första söndagen i advent, gör stift och Caritas en adventsinsamling till förmån för utsatta och behövande. I år anordnas den till förmån för Caritas arbete i Haiti. I år får barn och ungdomar i vårt stift engagera sig genom att sälja ljus till förmån för Haiti. Det är biskop Anders uttryckliga önskan att katekesen med barn och ungdomar ska innehålla barmhärtighetsgärningar.

Gudstjänstordning för den kommande vecka:

14 nov
Skolsystrar de N.D. 07:30 – Laudes/Mässan
15 nov
S:t Albertus Magnus
08:00 – mässan på engelska
17 nov
S:ta Elisabeth av Ungern
Skolsystrar de N.D. 07:30 – Laudes/Mässan
18 nov
Petrus-och Paulus basilikornas invigningsdag
17:00 – rosenkransen
17:30 – tillbedjan
19 nov
Vårfrumässa
08:00 – mässan på engelska
20 nov
11:30 – rosenkransbön

LÄSNINGARNA: söndag vecka 45 under året

Mal 4:1-2a, Ps 98, 2 Thess 3:7-12, Luk 21:5-19

PÅVENS BÖNEINTENTIONER FÖR OKTOBER
Att barn som lider, särskilt de som är utan hem och föräldrar och offer för krig, kan garanteras skolgång och får möjlighet att erfara en familjs omsorger.

TROSUNDERVISNINGEN?
Nästa söndag den 20/11 är det trosundervisning för alla grupper kl. 11.00. Andra undervisning tillfälle blir 4 dec, 18 dec. Vi vill återigen påminna föräldrar att deltagandet i den heliga mässan varje undervisningsdag är en integral del av trosundervisningen. Föräldrar erbjuds gemenskap och undervisning i föräldragrupp. Efter det får barnen delta i den heliga mässan kl. 12-00 och sedan fika/kyrkkaffe.

NY APOSTOLISK NUNTIE
Påve Franciskus har onsdagen den 9 november, utnämnt ärkebiskop Julio Murat, titulärärkebiskop av Orange, till apostolisk nuntie för Sverige och Island. Han kommer även att vara apostolisk nuntie för Norge, Danmark och Finland. Ärkebiskop Murat är född i Turkiet och har senast tjänstgjort i Kamerun och Ekvatorialguinea. Vi önskar honom välkommen till Sverige.

EUKARISTISK TILLBEDJAN/ADORATION
Varje fredag kl. 17.00 ber vi rosenkransen, 17.30 tillber vi Jesus i det allraheligaste sakramentet för en timme. Därefter firas mässan kl. 18.30.