1. Meddelande från Stockholms katolska stift.
    Från och med tisdagen den 24 november får max 8 personer delta i en allmän sammankomst eller offentlig tillställning.
    Stockholms katolska stift tvingas därför att från och med den 24 november ställa in alla offentliga gudstjänster tills vidare.
    Församlingskyrkorna i vårt stift fortsätter att vara öppna för bön och enskild andakt.
    Regeringen har meddelat att utgångspunkten är att förbudet ska gälla i fyra veckor, men om det inte fungerar kommer det att förlängas till över jul och nyår.
    Vi ber alla observera att den nya maxbegränsningen även gäller undervisning, körverksamhet, föredrag och alla andra aktiviteter i församlingarna.
    Alla församlingar ombeds att erbjuda mässor online i likhet med i våras.

Msgr Stjepan Biletic
    Kansler, biskopsvikarie för nationella missioner
    Stockholms katolska stift

2.  Ordning för vår församling under de kommande veckorna:
    Det kommer att finnas möjlighet för individuell bön framför det Allraheligaste Sakramentet mellan klockan 10.00 och 13.00 på söndagar i Fisksätra kyrka.
    Under den tiden finns möjlighet att ta emot den heliga kommunionen och att bikta sig.
    Detta program gäller söndagar med statliga begränsningar. Vi hoppas att vi efter denna tid snabbt kommer att återvända till det gemensamma firandet av eukaristin.
  3. Katekes undervisning:
    På grund av begränsningarna ställs också de kommande katekestillfällena för barn in under resterande året, men jag hoppas att vi kan starta igång undervisningen i januari 2021.
    Information om tider och dagar för den nya katekesundervisningsterminen kommer att finnas på församlingens hemsida.
  4. Första fredagen i december månad:
    Den 4:e december är första fredagen i december månad. På samma sätt som på söndagar finns möjlighet för enskild bön framför det Allraheligaste Sakramentet mellan klockan 17.30 och 19.00. Under den tiden kan man också ta emot den heliga kommunionen och gå till bikt.
  5. Bön för de avlidna:
    Trots det faktum att mässan inte kommer att firas offentligt under nästa söndag, så kommer jag att fortsätta fira eukaristin för de avlidna vars namn ni skrivit ner på de lappar som ni lämnat till mig.