1. Jag har bestämt att nu under pandemin införa en söndagsmässa till varje söndag. Från och med idag, kommer också en mässa att firas på polska kl.10.00.
  Söndagsordning blir följande:
  • kl. 10.00 – Heliga mässan på polska.
  • kl. 11.00 – Katekesundervisning.
  • kl. 12.00 - Heliga mässan på svenska.
 2. Under hela november månad minns vi de döda på ett alldeles särskilt sätt i våra böner. Precis som förra året så kommer vi att under alla söndagsmässor som firas i november be för de avlidna som ni skriver ner på en lapp och lämnar till mig. Var snälla och ta en lapp som ligger på psalmboksställningen vid ingången till kyrkan.
  Skriv namnen på alla de avlidna som ni vill att vi ska be för och tänk på att skriva tydligt så att det blir lätt att läsa.
 3. De avlidna troende som är på reningens väg för att träda in i Paradiset tillhör de heligas gemenskap. Därför kan vi hjälpa dem bland annat genom att erhålla avlat för dem, så att de befrias från de timliga straff som de har ådragit sig genom sina synder.
  Man erhåller fullständig avlat för de avlidna själarna i skärselden efter bikt, kommunion och bön för påvens intentioner och med uppriktig vilja att undvika all synd. Apostoliska Penitentiariet i Rom har, på påve Franciskus särskilda uppdrag, beslutat att dessa avlatsmöjligheter i år, pga. covid-19, utsträcks enligt följande:
  • Att man under upp till åtta valfria dagar i november besöker en kyrkogård och ber för de avlidna.
  • Att man under en valfri dag i november besöker kyrkan och ber Fader vår och trosbekännelsen för de avlidna.

   Gamla och sjuka som, exempelvis på grund av myndigheternas bestämmelser, inte kan lämna hemmet och uppsöka en kyrkogård eller en kyrka, kan erhålla denna fullständiga avlat om de i sitt inre förenar sig med dem som besöker en kyrkogård eller en kyrka.

 4. Det finns möjlighet att bikta sig innan varje mässa. På söndagar sitter jag i biktstolen 30 minuter innan mässan och på fredagar man kan be om bikt under tillbedjan inför Allraheligaste Sakramentet.

Mässordning för kommande vecka:

Fredag Fisksätra kyrka
Fisksätra torg 19
17:30 - tillbedjan
18:30 - mässan
Lördag Missionaries of Charity
Harragatan 8, lgh 1402, Fisksätra
 8:00
Söndag: Fisksätra kyrka
Fisksätra torg 19
10:00 - på polska
12:00 - på svenska