1. De första två grupperna började katekesundervisningsterminen idag. Grupp 1 och 4 börjar sin undervisning nästa vecka.
  2. Lördagen den 10:e oktober ska fem barn från vår församling ta emot Herren Jesu kropp för första gången i sin allra första kommunion. Jag ber er alla om bön för dessa barn och deras föräldrar, att de ska förbereda sig väl för denna dag och att Jesus kommer att leva i deras hjärtan och hem för evigt.
  3. Enligt katolsk tradition är oktober månad ägnad åt Guds Moder Maria. Denna månad ber vi särskilt Rosenkransbönen som Maria anbefallt i sina uppenbarelser. Vi kommer gemensamt att be rosenkransen varje fredag under tillbedjan inför det Allraheligaste Sakramentet.
  4. Söndagen den 18:e oktober kommer barn över hela världen att be för fred och enhet i världen. Vi, i vår församling, vill också gå med i denna internationella aktion från påvliga föreningen ”Hjälp till Kyrkan i nöd”. Denna söndag träffas alla barn som har katekesundervisning den dagen i kyrkan. Vi inbjuder alla barn och äldre som vill följa med och ansluta sig till oss i bön innan söndagens mässa. Ta med er en rosenkrans så förenas vi i en gemensam rosenkransbön.
  5. Vi uppmuntrar pojkar som är villiga att tjäna Jesus vid altaret att bli ministranter. Om ni har några frågor kring detta eller vill göra en intresseanmälan så kom till mig i sakristian efter mässan.
  6. Vi inbjuder barn som är villiga att sjunga i kören under den heliga mässan. I början är antalet barn begränsat till 10 personer. Ansökningar kan lämnas i sakristian.
  7. Onsdagen den 7:e oktober firar vi Sveriges och Europas skyddspatron, vårt skyddshelgon, Heliga Birgitta av Vadstena. Låt oss i våra böner komma ihåg den här dagen på ett alldeles särskilt sätt och be för Sverige både för nutiden och för framtiden.
  8. Det finns möjlighet att bikta sig innan varje mässa. På söndagar sitter jag i biktstolen 30 minuter innan mässan och på fredagar man kan be om bikt under tillbedjan inför Allraheligaste Sakramentet.
  9. Katekesundervisning 2020

Fredag Fisksätra kyrka